Webb- och dataanalys

Webbanalys innehåller ett flertal metoder som används för att samla in kvantitativ data, t.ex om hur webbplatsen används av dess besökare. Datan som samlas in kan till exempel sedan visa vilka sidor som är mest besökta, vilken väg en besökare tar genom webbplatsen, vad besökaren utför (som tex köp, interaktioner med formulär, knappar de trycker på) eller från vilka sidor besökaren lämnar sajten. Datan som samlas in analyseras och vidare metoder tas fram för att optimera sidan.

 

Google Analytics

Google Analytics är ett verktyg som ger er möjligheten att få djupgående analys av trafiken på er sida. Vi ser till att ert Google Analytics sätts upp korrekt enligt Googles Best Practice och säkerställer på så vis er data och kvaliteten. Vi hjälper er att tolka datan och tar fram tydliga actions och rapporter utifrån den.

 

Rapporter – Analyser & business intelligence

Vi ser till att ni får tillgång till data från samtliga marknadsföringsinsatser och på så vis få insyn i exakt vilket resultat insatserna genererat. Vi sätter upp dashboards där vi samlar data från flera källor och kanaler (även offline) som vi kontinuerligt uppdaterar så att ni alltid kan se relevant data.

 

Google Tag Manager

Google Tag Manager gör att du på ett enkelt sätt kan implementera flertal olika script på din sida och genom dessa öka sidans prestanda. Vi hjälper er använda Google Tag Manager och ser till att verktyget är korrekt uppsatt med all nödvändig script på plats.

 

Konverteringsoptimering

Vi analyserar användarbeteendet på er webbplats och kan utifrån dessa optimera hemsidan. Med insikterna från analysen som underlag tar vi fram ett antal förslag på åtgärder som potentiellt kan ge en ökad konverteringsgrad på er hemsida. Dessa förslag kan sedan A/B testas mot nuvarande lösning för säkerställa ökning i konverteringar eller t.ex. click through rate. På så sätt kan vi bekräfta hypotesen innan någon ändring implementeras på sidan. Är man i ett läge där man redan bestämt sig för implementation kan detta också A/B testas för att säkerställa att vi inte tappar konverteringar eller annat vi anser vara viktigt.

 


Fler tjänster