Social organic och paid social

Egna förtjänade sociala kanaler är både kostnadseffektivt och högt engagerande. Möjligheterna är oändliga och via val av olika sociala kanaler nås olika målgrupper. Plattformarna drivs via tvåvägskommunikation, med andra ord är de utmärkta portaler för företag att interagera med sina kunder. Vi spenderar timtals varje dag på sociala medier och inga andra plattformar vet mer om oss själva och kan specificera vad vi exponeras för som jättarna Facebook och Instagram, m.fl. Här kan man vara snäv och precis i sin inriktning när man annonserar och att finna tvillingar på dessa plattformar av redan befintliga kunder är både enkelt och effektivt.

 

Både organisk och betald social

Vi på Frank arbetar mycket med till exempel Metas plattformar, där vi tar fram en strategi för kanalerna, därefter gör vi en contentplan, tar fram innehåll, schemalägger och publicerar. Vi kan driva kanalerna helt om ni vill, allt från att svara på kommentarer och ta fram nytt innehåll.

Annonsering på sociala kanaler är vi vana vid och något vi arbetar med dagligen. Kanske vill du sponsra poster, ha en tävling eller driva trafik till hemsidan från Instagram? Vi hjälper dig med det just ditt företag behöver och skräddarsyr upplägg efter ditt behov.

 

Annonsering på Facebook

Facebook erbjuder dig att marknadsföra på en plattform där miljontals människor rör sig varje dag. Der är en effektiv kanal för att bygga kännedom, skapa intresse och för att driva konverteringar. Vi på Frank hjälper er att från grunden bygga upp er annonsering på Facebooks och kontinuerligt optimera annonserna under kampanjens gång. Efter kampanjens slut tar vi fram värdefulla insikter av datan som genereras för att vidare optimera kommande kampanjer.

 

Annonsering på Instagram

Instagram tillhör Meta och intelligensen i verktygen är den samma. För att annonsera på Metas plattformar används samma system. Däremot är det viktigt att särskilja dessa då användarbeteendet skiljer sig mellan de två och vissa funktioner är mer effektiva på Instagram och vissa på Facebook. Metas verktyg är skarpt och förtjänar sin plats i mediemixen. Vi hjälper er att optimera era annonser och ert innehåll för Instagram för att få bästa möjliga resultat.

 

Annonsering på Linkedin

LinkedIn är ett socialt nätverk där användarnas profiler är baserade på yrke och profession istället för privatliv. Med detta skiljer sig ofta både användarbeteendet och tonen på plattformen från exempelvis Facebook. Målgruppen aktiv på LinkedIn har annat syfte än på övriga sociala medier och man får tillgång till stor socioekonomisk data. På LinkedIn så investerar man, inte spenderar sin tid.

 

Annonsering på X

X är den plattform som styr den sociala konversationen och där kan ni vara med att synas med era annonser. Här får man tillgång till många unika och interaktiva annonsmöjligheter. Plattformen är föränderlig och saker sker snabbt, många avstår att annonsera då det kan verka svår-navigerat. Vi hjälper er att ta fram innehåll och strategier för att på bästa sätt gynna er verksamhet.

 

Annonsering på TikTok

TikTok är den plattform som har växt mest av alla sociala kanaler senaste året och skapar ett mycket stort engagemang bland dess användare. För rätt varumärke eller produkt/tjänst kan man nå ut till en väldigt bred målgrupp främst bland unga vuxna. Här är det rörligt innehåll och ett bra ljud som gäller.


Fler tjänster